Säsongspremiär inklusive dopp

SWE-890Idag blev det äntligen dags för säsongens premiärsegling. Vädret kändes nästan höstlikt med en blåklar himmel, kylig luft och en byig västan mellan 5 och 9 sekundmeter. För mig var det första gången ombord på SWE-890 och ett bra tillfälle att känna på grejerna. Höjdpunkten var en mäktig by som fick upp oss i rejäl planing för spinnaker. Skönt att sträcka ut ordentligt efter en lång vinter.

Jag kände mig en smula ringrostig efter den långa vintervilan. Hade dessutom lite oflyt och fick mig ett rejält dopp när en knop till burkbandet gav vika. Mer om denna vårhändelse på S606K. Turligt nog invigde jag även mitt vattentäta fodral till min kameramobil så den klarade badet förträffligt. Framöver hoppas jag få mer tid att ta en och annan seglingsbild ombord också.

This entry was posted in Bankappsegling and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: