Träning och tracking


I helgen var vi sju stycken 606:or som hårdtränade båthantering i ledning av Mattias Karlsson, tränare inom bland annat Svenska Seglarförbundet. Två intensiva dagar med optimala förhållanden. Sol, värme och mellan 3 och 7 sekundmeter från sydväst. Kartan ovanför visar vår seglade väg under söndagen. En inzoomning visar att det seglats rätt många vändor på fjärden. Inte konstigt att jag känner mig ganska matt i kroppen.

Mattias bjöd på en mängd bra övningar. Så här skriver webmaster på S606K:

Det började lite lugnt i tisdags och byggdes på allt eftersom. Otroligt bra tempo och väldigt lite väntetid. Vi varvade övningar med teori och tempot skruvades upp allt eftersom.
Bra blandning av övningar för båthantering med tillämpningar av märkesrundningar, båt mot båt situationer, starter och korta race.

Förutom all manöver- och teknikträning var min största lärdom att man faktiskt aktivt kan jobba på att bromsa båten för att släppa fram någon som är klart före vid en länsrundning. Tanken är att själv få plats att göra en taktisk rundning och komma ut med maxspeed tätt intill länsmärket.

Tack för en grymt bra träningshelg Mattias. Vi ser verkligen fram emot kommande tisdagar!

This entry was posted in Bankappsegling and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: