Årets första rikscup i Gävle

dsc00384I helgen seglades årets första rikscupsregatta i 606. Tjugotvå båtar kom till start. Efter en serie på 2, 3, 5, (23 OCS), 3, 1, 2 slutade vi på en andraplats totalt. Fem poäng efter segrande FIN-68 från Åland. Det är vi riktigt nöjda med! Hela resultatlistan hittar ni här.

Första racet
Eftersom det var min och Thomas första kappsegling tillsammans var vi båda spända och laddade inför första start. Det blåste en byig nordan mellan 5 och 8 sekundmeter. Det var läfördel på linjen och vi ville ut till vänsterkanten. Thomas inledde med en magnifik lästart där vi lyckades slå till babord precis på skottet vid läflaggan och gick före hela fältet för babord. Sen var det bara att hänga ut fläsket och tåga på ut mot vänsterkanten. Det kändes riktigt gött att runda som etta efter första kryssen i vårt första race tillsammans. Vi lyckades bevaka vår förstaplats hela vägen till avslutningen av sista länsen. Då släppte vi förbi FIN-68 i en luffningsduell. Bra träning, konstaterade vi efter målgång, och började direkt ladda inför nästa race.

ogonbrynsmolnEn väderobservation
När vi seglade ut på lördagsmorgonen noterade vi ett par märkliga moln som ni ser på bilden till höger. Det ser ut som löst flygande, aningen förvånat höjda, ögonbryn. Klicka på bilden för en större version. Nån som vet vad det kan vara för nåt?

Arrangemanget
Gefle Segel Sällskap ligger vackert på en gräsudde ut mot yttre fjardenYttre fjärden, precis innanför Gävlebukten. Förutsättningarna är på topp med fritt, öppet vatten, stort klubbhus med dusch, bastu och restaurang. Arrangörerna består mestadels av garvade seglarrävar i bästa ålder. Förutom raka linjer och bra banor anordnades en mycket genuin och trevlig regattamiddag. Stort tack till GSS. Till er kommer vi gärna och seglar fler gånger. Tack också för gratis boende i åttabäddsstugorna bredvid klubbhuset!

Fler kommentarer om tävlingen hittar ni hos 606-förbundet, Stockholmsklubben samt hos 606-förbundet i Finland.

This entry was posted in Bankappsegling and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: