Torrsegling inför Watski2Star Baltic

Efter tips från Anders Lewander har jag påbörjat lite torrsegling inför Watski2Star Baltic. Lewander höll ett mycket bra föredrag kring förberedelser under det välbesökta och lyckade seminariet GRPMS Nordic Shorthanded Forum. Tipset var att torrsegla banan i olika vädersituationer hemma vid datorn. Som ett första steg har jag lagt upp waypoints för de tre benen i SeaClear och sedan exporterat till Google Maps samt Google Earth. Resultatet ser ni nedan samt i en större version här. Om ni vill torrsegla banan genom att “hovra” fram i Google Earth kan ni ladda ner en kml-fil för detta här.

This entry was posted in Shorthanded and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
Trackbacks
    Warning: Use of undefined constant type - assumed 'type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/0/2/a/teamhoffstedt.se/httpd.www/wp-content/plugins/spectacula-threaded-comments/includes/template.php on line 45
  • […] Publicerat av vatternsailing den mars 19, 2010 Motalabåten Bandito ska ju segla Watski2Star-Baltic 2010. Besättningen består av Krister Gustafsson och Jesper Hoffstedt och förberedelserna är i full gång för att preparera inför tävlingen. Förra helgen deltog vi i shorthanded seminariet på Allt för Sjön där bl a Anders Lewander höll ett intressant föredrag om preparering inför ett shorthanded race. Jesper har tagit fasta på Anders tips och börjat att torrsegla banan mha av Google Earth och resultatet kan ni se på Jesper´s blogg. […]