1000 sjömil solo ombord på GRPMS SWE-772 | Film

I förra veckan damp det ner ett kuvert med ett minneskort från Ulf Brändströms videokamera. Kortet var fyllt med film från hans 1000-sjömila-kvalificering inför Mini Transat 2011, se film nedan. I och med 1000-milaseglingen solo är Ulf kvalificerad och klar för start 2011. Stort grattis till Ulf, enormt starkt jobbat!

Mini Transat startar vartannat år och seglas från La Rochelle i Frankrike till Bahia i Brasilien med en veckas stopp på Madeira. Tävlingen seglas solo i Open 650-båtar, eller Minis som de kallas. Dessa delas i sin tur in i seriebåtar och prototypbåtar(protos). Seriebåtarna måste ha serieproducerats i minst tio exemplar. Protosarna är mer experimentella och även mer extrema. Överriggade, byggda i kolfiber med svängköl, assymetriska sticksvärd och vattenballast. Många nya innovationer inom seglingssporten har först prövats på Mini-protos innan de senare fått fäste på större båtar som exempelvis Volvo Ocean 70. Ulf seglar en båt av typen Nacira 650 som blir godkänd som seriebåt 2011. Själv har jag en äldre seriebåt av typen Pogo650.

This entry was posted in Classe Mini and tagged , , . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
  • Howdy I am so happy I found your site, I really found you by error, while I was researching on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a fantastic post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don韙 have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

  • Orville 2016-10-05 at 20:23

    If you are interested in topic: how to earn money online fast and
    free – you should read about Bucksflooder first