Jungfrumönstringen 2011

I lördags gick den årliga Jungfrumönstringen av stapeln på MKS. En distanskappsegling uppdelad på tre etapper om drygt en timmes segling vardera. Vinden var måttlig till frisk och jag hängde bitvis med bra utan att riktigt få till det. I andra racet hade jag ledningen en bit in på första kryssen men stod mig senare slätt i en duell med Stefan Sundblom. När man tittar på bilderna nedan förstår man en av anledningarna. Häng, häng, häng. Stefan vann som vanligt och seglar klart planast i flottan. Det är lätt att tycka att man seglar helt plant när det blåser. Men det finns helt klart mer att ta… Hela resultatlistan hittar ni här.

Bra start i lovart i andra racet(167636).

Bra start i tredje också. Men det vore nog bättre att hänga istället för att fibbla med trimmet.

Buskigt runt Stora Essingen.

Bra häng av Stefan i lovart.

Foto: Gustav Clark

Och så kan jag rekommendera en artikel om Mälarhöjdens Kanotsällskap i Båtnytt.

This entry was posted in Laser and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: