Poly Skagen Race 2011

Foto Claes Redin

Här kommer lite bilder och en film från Poly Skagen Race som jag seglade med Niclas Domack ombord på hans Pogo 6,50, Balans, förra helgen. Vi startade i Långedrag på fredag morgon och var framme i Skagen vid elvatiden på fredag kväll. Under lördagen hann vi med ett besök vid Grenen där Kattegatt, Skagerack och Nordsjön möts. Otroligt vackert och känt för sitt magiska ljus. På söndagen startade vi 10:30 från Skagen i dryga tolv sekundmeter för att precis sträcka över till Stora Oset fyr på Svenska sidan. Alltid lika kul och gästvänligt att segla på Västkusten! Stort tack till arrangerande SS Fram.

Resultatet då? Jo, vi fick pris för att vi var en av de sista som bröt på fredagen när vinden försvann helt samtidigt med mörkrets intåg. På söndagen kom vi 3:a av fem startande i shorthandedklassen. Och så hade vi kul, träffade många trevliga seglare och lärde oss ännu mer om segling och Pogo 6,50.

Claes Redin och Lotta ombord på deras First Class 10.

Luffe 4004 tågade om oss i lovart…

…och lite senare en Sun Odyssey 43. Fast de gick i lä. Tackar!

Kattegatt.

Skagenröra beställd.

Balans och Milo.

Klassiskt Grenen.

Skepparen gjorde sig bra i Skagenljuset.

Ett extra stort tack till Niclas som bjöd in mig.

This entry was posted in Shorthanded and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: