Storasyster tar form

På varvet Structures i Bretagne håller ännu en storasyster till Pogo 6,50 att ta form. Pogo 30 ser ut att bli en mycket intressant skapelse i 30-fotssegmentet. Så här skrev bröderna Domack på Blur efter en pratstund med Charly från varvet:

L: 9,14m x B: 3,70m
Två versioner:

  • en med fast köl på 1.99 och aluminiummast: prismål 100.000 euro inkl elektronik och basic segelställ
  • en med fällköl på 0,95 – 2,40 och kolmast (“som vi hoppas att alla väljer”): prismål ca 125.000 euro inkl allt

Versionen med fast köl skulle bli “lite tyngre än den med fällköl”. Enligt Charly kommer båten fortsätta deras serie av lätta, breda cruisingbåtar som planar tidigt – på samma vis som Pogo 10,50 och 12,50. Han pratade om planing vid TWA 60-65…

Och så här skriver Erik Barkefors på Segel och Paddel:

Skroven på de nya Pogobåtarna är nu mer anpassade för att fungera bättre även på kryssbogar och ska också ge ökad bärighet på hårda undanvindar. På seglingsbilder av storasyster Pogo 12.50 syns klar skillnad mot förra generationen.

Jag tror och hoppas att det blir en grym båt även för svenska vatten. Kanske något att köpa begagnat i framtiden… Läs mer på http://www.pogostructures.com/en/cruising-sailboats/pogo-30-in-development/.

Foto: PogoStructures

This entry was posted in Reportage and tagged , , . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg: