Caribbean 600 | Pogo40S2

IMG_3553Nu på måndag, 22:a februari, går starten till Carribean 600 och TeamHoffstedt är med på startlinjen ombord på Mikael Rykings Pogo 40S2, Talanta. Carribean 600 är en havskappsegling om 600 sjömil på en bana som tar oss runt bland öarna i Västindien – Antigua, Barbuda, Guadeloupe, Montserrat, Anguilla, Saint-Martin och gamla svenskkolonin(1784–1878) St Barts med flera. Vi räknar med att ta oss runt banan på cirka tre dygn. Med ombord är skeppare Mikael Ryking, Karl Jungstedt, Mikael Vesala samt Kate Moore.

Talanta_9I vår klass är det ytterligare fyra Class 40-båtar. Väder och vind baseras på passadvindarna som styrs av ett högtryck som vanligtvis har sitt centrum i närheten av Azorerna. Förutom en hel del oförutsägbara squalls brukar det vara 25-28 grader i luften, 24 i vattnet och 8-12 sekundmeter. Alla parametrar är relativt konstanta över dygnet. Om de förhållandena håller i sig kan vi få en riktigt snabb, blöt, varm, solig och spännande resa runt banan.

Talanta_18

This entry was posted in Havskappsegling and tagged , , , . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
  • Markus 2016-02-20 at 13:28

    Sweet kompis. Banan påminner lite om Datacom på Kanholmsfjärden men lite uppskalad och så mer turkost vatten. Och så delfin i stäven istället för mört. Kommer bli grymt det här!

  • Richard 2016-02-24 at 00:22

    Avis igen..! Ha det underbart!