Smoos Clary – premiärsegling

smoosclaryNu är nya Lasern(SWE-167636) döpt och premiärturen avklarad. Premiären blev onsdagskör hos MKS. 43 startande båtar och jag seglade in på plats 33. Här finns det mycket att lära, förbättra och utveckla! Det sitter knappast i materialet. Riktigt kul och stor skillnad att segla med egen båt och senaste trimmecket.

Dopet hölls, traditionsenligt, med champagne och i Kung Neptuns namn. Det var bara snittar och klubblaiser som saknades. Istället blev det våtdräkt och hasselnötter. En klubbkompis påpekade påpassligt att båtar som döps om eller pånytt, måste döpas sjösatta och inte på land. Således sprutades skumpan över fördäck precis efter sjösättning. Namnet Smoos kommer från Bruno Peyrons svar på frågan hur han ser på ledarskapet ombord; “I like to take it smoos (med fransk accent)”. Clary är namnet på min farmor vars arv delvis finansierade köpet av båten. Må lycka och välgång följa på de sju haven!

This entry was posted in Laser and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
Trackbacks
    Warning: Use of undefined constant type - assumed 'type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/0/2/a/teamhoffstedt.se/httpd.www/wp-content/plugins/spectacula-threaded-comments/includes/template.php on line 45
  • […] Höglund tog några fina bilder från Bastuköret på MKS. Team Hoffstedt ombord på Smoos Clary har segelnummer 167636. Resultatlistan hittar ni […]