Pogo 6.50 (SWE-366)

Sista dagen på semestern och idéerna om andra sysselsättningar än 9-till-5 jobb står som spön i backen. Efter en seglingsintensiv sommar har jag nu börjat drömma om en alldeles egen segelbåt i kategorin racer/cruiser. Jag har ställt upp ett antal kriterier under Drömbåten. Som ett första steg på vägen var jag idag ute och provseglade en Pogo 6.50. Tack till Daniel Fagerström!

Vilken båt! Byggd för att ensamseglas från Frankrike till Brasilien. Här finns möjligheterna. En otroligt stabil, sjöduglig, överriggad, snygg, snabb och innovativ fransyska om endast 6,5 meter. För mig var det en helt ny seglingsupplevelse. Båten är 3 meter bred och har nästan hälften (450 kg) av sin vikt i en bulb på 1.60 under vattenlinjen. Fast båten är så liten känns den som en riktig storbåt. Enormt styv och gedigen. Men ändå med seglingsegenskaper som en jolle. Just nu ligger den högst på listan. Vill ha!

p10009022Daniel och hans kompanjon har byggt ett eget bogspröt för gennaker.

p1000914Varenda detalj är gjord för de större haven. Nedgångsluckan är verkligen tät!

p1000918Dubbla, svepta spridare. I stort sett masthead. Fet akterrunda på storen.

p1000915Vattenlinjelängden(LWL) är samma som längd över allt(LOA). Spikrak akter respektive för. Inte en centimeter går förlorad mot klassregeln. Även bomnocken går exakt ända ut till akterspegeln.

p1000906En typiskt hungrig stäv. Rejäla relingslister också!

This entry was posted in Classe Mini and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
 • Patric Grund 2009-08-10 at 06:23

  Kul att ni vattnat henne (UBU) !

  //Patric

 • cyrille 2009-09-09 at 21:47

  Hello Patric,

  Remember me ? I am the former owner of “Ubu”.
  I sold it to you in Dieppe.
  Could you give me news of the boat ?
  Thanks.
  Cyrille.

 • Jesper 2009-09-09 at 22:08

  Hi Cyrille, I’m not the owner. I was just lucky enough to get invited and sail together with Daniel. As far as I could see the boat was in mint condition and looked very happy :). I’ve forwarded your message and email to Daniel.

 • cyrille 2009-09-12 at 22:58

  Hello Jesper.

  Thanks for having forwarded my message and email to Daniel.
  He can join me anytime.

  Cyrille.