Tracking av kvällskör hos MKS

Ikväll var det som vanligt kvällskör i Laser hos MKS. En av veckans absoluta höjdpunkter! Jag passade på att logga hela racet med min Garmin Forerunner 305. För att inte bara jag ska få fördelen att se dagens kryssvinklar på Fjåset publicerar jag trackingen på webben. En större version av kartan hittar ni här.

Vinden var västlig och starten markeras med nålen. Kryssmärket flyttades efter första kryssen. Som ni ser höll jag mig mestadels på vänsterkanten i hopp om vänstervriden(motsols) vind närmare land samt konvergens. Svårt att säga vad det gav för utdelning men det kändes vettigt för det mesta. På sista kryssen tappade jag en placering när Åsa Polfjärd seglade om mig. Bra seglat Åsa! På kartan ser man ganska tydligt att mitt tredje och fjärde slag på sista kryssen inte var något vidare ur strategisk synvinkel. Kryssvinkeln ser ut att bli en bra bit över 100 grader. Det kändes även i båten :). Jag vet inte om jag hade otur med vinden eller om jag fick gummiarm när det började dra ihop sig. Lätt att bli lite stressad i den lätta vinden. Kanske var det en kombination.

Totalt sett så var ändå grabbarna i Team Hoffstedt på hugget och slog till med en 8:e-placering av 51 startande. Sommarens träning verkar ha gett visst resultat. Fullständiga resultat hittar ni här.

This entry was posted in Laser and tagged . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
 • prinsessan 2009-08-24 at 14:05

  Först nu såg jag kommentaren om Lundell, bättre sent än aldrig 🙂
  Segling och Lundell, en oslagbar kombination?!

 • Jan Johansson 2009-08-27 at 09:05

  Seglar bloggar växer inte på tra så jag blir lika glad varjde gång jag hittar en,
  Har själv en blogg om min Hurley 18

  //Janne