Minicruising La Rochelle – Lorient | Film

Förra veckan transportseglade jag och Niclas Domack min Pogo 650 från La Rochelle till Lorient. Det blev en härlig segling och båten lever verkligen upp till mina förväntingar. Fantastisk att segla och dessutom riktigt schysst att bo i. Det är inte för inte som Pogo 650 kallas för “Pogo Hotel” av de franska miniseglarna.

This entry was posted in Classe Mini and tagged , . Bookmark the permalink.
Relaterade inlägg:
Comments
 • Seb 2010-08-10 at 11:36

  Wow… det ser härligt ut Jesper!! Skulle kännas tråkigt kommer hem till din Laser/Mälaren…

  Seb

 • Erik Barkefors 2010-08-10 at 11:54

  Härligt!
  Ubåt på babord har jag aldrig haft (men på styrbord…) fast det var på den mindre exotiska Mysingen 😉
  Håller inte riktigt med Seb om Mälaren. Har haft några riktigt fina seglingsupplevelser där både i lätt och hård vind.

 • Jesper 2010-08-10 at 11:57

  Hehe, både Seb och jag är störtförtjusta i Fjåset på Mälaren. Han är bara orolig att jag inte dyker upp taggat på kvällsköret imorrn. Men det gör jag förstås 🙂

 • Tollstoj 2010-08-12 at 00:42

  Hej är tanken att ni ska ha båten i sverige?
  vad får man betala för en pogo 6,50 i fint skick
  hoppas fler gör slag i saken och skaffar mini

 • Jesper 2010-08-12 at 08:24

  Hej Tollstoj, jag kommer ha kvar båten i Lorient över vintern. Hoppas segla mer i Frankrike under våren. Sen kanske jag tar hem båten till sommaren nästa år. Har inte riktigt bestämt mig. Men visst vore det kul med fler Minis i Sverige. Jag vet att Krister Gustafsson skissar lite på ett rekordrace där tanken är att man seglar solo en fast bana och ser vem som är snabbast. Tidpunkten för seglingen får väljas av seglaren själv. Tänk om vi kunde få ihop en handfull minis som körde t ex Nynäshamn-Gotska Sandön-Nynäshamn. Perfekt bansträckning med få grund och relativt få fartyg.

  Vad gäller begagnatmarknaden på Pogo 650 så får man nog betala mellan 20 och 30-tusen Euro för en båt i fint skick. Då får man en fantastiskt instrumentpark från NKE som kostar 10-tusen Euro ny.

  För övrigt verkar det vara en del sjudande Miniintresse i Polen och Tyskland, se Mini Transat Forum.